Futuro

Futuro
C/ Lleo, 8 - 07181 Palmanova - Telf. 971 68 32 25 - Whatsapp 644 72 68 53

martes, 27 de mayo de 2014

Verano 2014

Buscamos familias para acoger niños y niñas saharauis los meses de verano
Programa "Vaciones en Paz"


Dia Nacional de la Nutrició

El proper 28 de maig és el Dia Nacional de la Nutrició  i enguany està dedicat a tractar i difondre el problema de l’obesitat infantil.
El Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears-CODNIB (presentació) organitza unes conferències a Palma, Maó i Eivissa sobre l’obesitat infantil i les eines que tenim per tractar-la i prevenir-la. Estan obertes a a tots els interessats en conèixer com educar els nins i nines en hàbits alimentaris i estils de vida saludables.
FAPA Mallorca participam amb una intervenció sobre menjadors escolars, ja que el nostre paper com a famílies i com a APIMA es importantíssim.

Centre Cultural Sa Nostra

28 de maig – 18:30h

La nostra obligació tant a casa com a l’escola es vetllar per una correcta alimentació completa i saludable per els nostres fills i filles, i per això necessitam informació. Ara tenim una gran oportunitat per compartir els dubtes que tenim , sobretot al moment de gestionar un menjador escolar o de supervisar com ho fan des de el centre. És la nostra tasca.
Vos adjuntam l’informe que el CODNIB ha el·laborat sobre menjadors escolarsen el què ens mostra que hi ha molta feina a fer als menjadors escolars.
Per aquest motiu, vos pregam en faceu difusió i vos animam a venir, tant a títol personal, com en representació de la vostra APIMA per transmetre i proposar amb coneixement de causa millores al menjador escolar de la vostra escola.
O no volem l’excel·lència als menjadors escolars?

El próximo 28 de mayo es el Día Nacional de la Nutrición y este año está dedicado a tratar y difundir el problema de la obesidad infantil .
El Colegio Oficial de Dietistas- Nutricionistas de las Islas Baleares - CODNIB ( presentación ) organiza unas conferencias en Palma, Maó y Eivissa sobre la obesidad infantil y las herramientas que tenemos para tratarla y prevenirla. Están abiertas aa todos los interesados ​​en conocer cómo educar a los niños y niñas en hábitos alimentarios y estilos de vida saludables .
FAPA Mallorca participamos con una intervención sobre comedores escolares , ya que nuestro papel como familias y como APIMA se importantísimo .

Centro Cultural Sa Nostra

28 de mayo - 18:30 h

Nuestra obligación tanto en casa como en la escuela es velar por una correcta alimentación completa y saludable para nuestros hijos, y por eso necesitamos información . Ahora tenemos una gran oportunidad para compartir las dudas que tenemos , informe sobre todo al momento de gestionar un comedor escolar o de supervisar como lo hacen desde el centro. Es nuestra tarea.
Os adjuntamos el informe que el CODNIB ha elaborado sobre comedores escolares, en el que nos muestra que hay mucho trabajo por hacer en los comedores escolares .
Por este motivo , os rogamos en hagáis difusión y os animamos a venir , tanto a título personal como en representación de su APIMA para transmitir y proponer con conocimiento de causa mejoras en el comedor escolar de su colegio .

O no queremos la excelencia en los comedores escolares ?

sábado, 24 de mayo de 2014

Diada Deportiva ESPOMINI






Puedes bajarte la autorización para este evento aqui
y entregarla debidamente cumplimentada en nuestra oficina en horario de atención al público, conserjería o a Polita (coordinadora de extraescolares) de 15:00 a 17:00 horas antes del 3 de junio

miércoles, 21 de mayo de 2014

ORDRE DE DESENVOLUPAMENT DEL TIL / ORDEN DE DESARROLLO DEL TIL

_fapa_logo
 

La Conselleria de Educación ha publicado este sábado 10 de mayo la orden de desarrollo del TIL para los próximos cursos , una vez emitido el dictamen del Consejo Consultivo ( Dictamen aprobado sólo para 5 de los 10 consejeros más el voto de calidad del presidente)
El retraso en su publicación , que obliga a los docentes a elaborar los proyectos lingüísticos sin tiempo material e impide que las familias conozcamos los proyectos antes de la matrícula , la falta de recursos y de un plan de formación del profesorado , la vulneración del autonomía pedagógica y de nuestro derecho a la participación , el agravio económico que significará la compra de nuevos libros en inglés , el conflicto con la normativa estatal ... Estos y otros motivos nos obligan a emitir este comunicado con la intención de dar información a las APIMA porque valoren la repercusión que tendrá la orden sobre nuestros hijos.
  • La Conselleria de Educación ha demostrado su incapacidad en el procedimiento de aprobación de la orden y repite por enésima vez el retraso en la emisión de normativa obligando a una implantación repentina que señala un plazo excepcional para la elaboración de los proyectos lingüísticos del curso 2014-15 y que tendrá como consecuencia principal la limitación del derecho de las familias a conocer el proyecto lingüístico del centro antes de terminar el procedimiento de matriculación , conculcando nuestro derecho a conocer el proyecto educativo del centro donde han de estudiar nuestros hijos / as .
  • La Consejería con esta premura obliga a los docentes a la elaboración de proyectos sin tiempo material para una correcta planificación y esto repercutirá sin duda sobre los proyectos y por tanto sobre la calidad de la educación de nuestros hijos e hijas .
  • La Conselleria mantiene la falta de dotación de recursos materiales y personales exigiendo a los docentes la aplicación de los nuevos proyectos lingüísticos con los recursos propios de cada centro y en cuanto a la atención a la diversidad plantea medidas confusas que no resuelven nada . En cualquier caso , desde FAPA Mallorca consideraremos inaceptable destinar nuevos recursos al TIL mientras otras necesidades más urgentes de los centros siguen sin cubrirse, como puedan ser todo lo que afecta a la atención a la diversidad ya los alumnos con necesidades educativas especiales .
  • El orden de desarrollo señala un cómputo horario mínimo muy estricto para la impartición de materias en cada una de las tres lenguas que vulnera la autonomía pedagógica de centro , ya que no permite ninguna adaptación . Esto afecta indudablemente a la calidad de la educación de los centros .
  • El contenido de la orden entra en contradicción con las últimas declaraciones de la Sra. . Cerdà, DG de Innovación , ya que obliga a utilizar libros de texto en lengua extranjera . Esto supondría un gasto imposible para muchas familias , aunque se contempla la posibilidad de utilizar materiales de apoyo en alguna de las lenguas oficiales . Además hemos podido evidenciar que los contenidos de libros de texto en una lengua extranjera son de un nivel claramente inferior que sean asumibles por un alumnado con limitaciones en esa lengua extranjera . Nuevamente se ve afectada la calidad .
  • La flexibilización que se plantea para la implantación en Secundaria es insuficiente como ya denunciaron nuestros representantes en el CEIB dado que no se prevé la voluntariedad de aplicación que tantas veces nos han señalado como indispensable los expertos en enseñanza de lenguas extranjeras y en metodología AICLE para la correcta aplicación de un proyecto lingüístico trilingüe.
  • La normativa estatal actual plantea un conflicto grave con la aplicación del TIL . En Baleares con la ejecución de esta orden nos encontramos con una situación única e injustificable por ser la única comunidad de España en el que se obliga a la impartición de materias no lingüísticas en una lengua extranjera.
  • La Conselleria sigue sin prever ningún tipo de plan de formación del profesorado , lo que también es imprescindible según los expertos consultados .
  • Fuera del contenido de la propia orden pero como un aspecto importante consideramos que hay que observar la limitación de las familias en el derecho a la participación de la decisión sobre los proyecto lingüísticos . Recordemos que hasta el curso pasado teníamos capacidad de decisión mediante la representación de los padres y madres miembros de los consejos escolares de centro que , hasta la aprobación de la LOMCE , eran los máximos órganos decisorios en los centros. Por otra parte la consulta no vinculante a las familias que se prevé es capciosa y tiene una formulación ambigua que aspira a ser la puerta que abra " graciosamente " la administración a la participación de las familias pero no permite conocer la opinión de las familias , ni garantiza correctamente nuestra participación , más bien la limita.
En conclusión , este conjunto de enmiendas ilustran a nuestro juicio la vulneración de algunos principios legales , como el de jerarquía normativa o la autonomía pedagógica de centro , y la vulneración de derechos fundamentales que afectan a las familias , como el derecho una educación Pública de calidad o el derecho a la participación de las familias en la educación de nuestros hijos / as .
Es por ello que, dadas estas razones , los argumentos de otros miembros de nuestra comunidad educativa y las consideraciones expuestas en el voto particular del Consejo Consultivo de las Islas Baleares queremos transmitir estos argumentos a las familias para tengan datos que les permitan formarse una opinión clara de la repercusión de la orden y de forma paralela a valorar muy seriamente la ejecución de acciones legales que permitan la suspensión de la orden que nos eviten nuevos agravios
http://www.fapamallorca.org/ordre-desenvolupament-til/

 

La Conselleria d’ Educació ha publicat aquest dissabte 10 de maig l’ordre de desenvolupament del TIL  pels propers cursos, una vegada emès el dictamen del Consell Consultiu (dictamen aprovat només per 5 dels 10 consellers més el vot de qualitat del president)
El retard  en la seva publicació, que obliga als docents a elaborar els projectes lingüístics sense temps material i impedeix que les famílies coneguem els projectes abans de la matrícula, la manca de recursos i de un pla de formació del professorat, la vulneració de l’autonomia pedagògica i del nostre dret a la participació, el greuge econòmic que significarà la compra de nous llibres en anglès, el conflicte amb la normativa estatal… Aquests i altres motius ens obliguen a emetre aquest comunicat amb la intenció de donar informació a les APIMA perquè valorin la repercussió que tendrà l’ordre sobre els nostres fills i filles. 
  • La Conselleria d’ Educació ha demostrat la seva incapacitat en el procediment d’aprovació de l’ordre i repeteix per enèsima vegada el retard en l’emissió de normativa obligant a una implantació sobtada que assenyala un termini excepcional per a l’elaboració dels projectes lingüístics del curs 2014-15 i que tindrà com a conseqüència principal la limitació del dret de les famílies a conèixer el projecte lingüístic del centre abans d’acabar el procediment de matriculació, conculcant el nostre dret a conèixer el projecte educatiu del centre on han d’estudiar els nostres fills/es.
  • La Conselleria amb aquesta premura obliga als docents a l’elaboració de projectes sense temps material per a una correcta planificació i això repercutirà sens dubte sobre els projectes i per tant sobre la qualitat de l’educació dels nostre fills i filles.
  • La Conselleria manté la manca de dotació de recursos materials i personals exigint als docents l’aplicació dels nous projectes lingüístics amb els recursos propis de cada centre i pel que fa a l’atenció a la diversitat planteja mesures confuses que no resolen res. En qualsevol cas, des de FAPA Mallorca considerarem inacceptable destinar nous recursos al TIL mentre altres necessitats més urgents dels centres segueixen sense cobrir-se, com puguin ser tot el que afecta a l’atenció a la diversitat i als alumnes amb necessitats educatives especials.
  • L’ordre de desenvolupament assenyala un còmput horari mínim molt estricte per a la impartició de matèries en cadascuna de les tres llengües que vulnera l’autonomia pedagògica de centre, ja que no permet cap adaptació. Això afecta indubtablement a la qualitat de l’educació dels centres.
  • El contingut de l’ordre entra en contradicció amb les darreres declaracions de la Sra. Cerdà , DG d’Innovació, ja que obliga a fer servir llibres de text en llengua estrangera. Això suposaria una despesa impossible per a moltes famílies, tot i que es contempla la possibilitat de fer servir materials de suport en alguna de les llengües oficials. A més hem pogut evidenciar que els continguts de llibres de text en una llengua estrangera són d’un nivell clarament inferior perquè siguin assumibles per un alumnat amb limitacions en aquella llengua estrangera. Novament es veu afectada la qualitat.
  • La flexibilització que es planteja per a la implantació a Secundària és insuficient com ja varen denunciar els nostres representants al CEIB atès que no es preveu la voluntarietat d’aplicació que tantes vegades ens han assenyalat com indispensable els experts en ensenyament de llengües estrangeres i en metodologia AICLE per a la correcta aplicació d’un projecte lingüístic trilingüe.
  • La normativa estatal actual planteja un conflicte greu amb l’aplicació del TIL. A Balears amb l’execució d’aquesta ordre ens trobam amb una situació única i injustificable per ser l’única comunitat de l’estat espanyol en què s’obliga a la impartició de matèries no lingüístiques en una llengua estrangera.
  • La Conselleria continua sense preveure cap tipus de pla de formació del professorat, el què també és imprescindible segons els experts consultats.
Fora del contingut de la pròpia ordre però com un aspecte important consideram que cal observar la limitació de les famílies en el dret a la participació de la decisió sobre els projecte lingüístics. Recordem que fins el curs passat teníem capacitat de decisió mitjançant la representació dels pares i mares membres dels consells escolars de centre que, fins a l’aprovació de la LOMCE , eren els màxims òrgans decisoris als centres. D’altra banda la consulta no vinculant a les famílies que es preveu és capciosa i té una formulació ambigua que aspira a ser la porta que obri “graciosament” l’administració a la participació de les famílies però no permet conèixer el parer de les famílies, ni garanteix correctament la nostra participació, més aviat la limita.
En conclusió, aquest conjunt d’esmenes il·lustren al nostre parer la vulneració d’alguns principis legals, com el de jerarquia normativa o l’autonomia pedagògica de centre, i la vulneració de drets fonamentals que afecten a les famílies, com ara el dret una Educació Pública de qualitat o el dret a la participació de les famílies en l’educació dels nostres fills/es.
És per això que ateses aquestes raons, els arguments d’altres membres de la nostra comunitat educativa i les consideracions exposades al vot particular del Consell Consultiu de les Illes Balears volem transmetre aquests arguments a les famílies per a tinguin dades que els permetin formar-se una opinió clara de la repercussió de l’ordre i de forma paral·lela valorarem molt seriosament l’execució d’accions legals que permetin la suspensió de l’ordre que ens evitin nous greuges
 

PROJECTE CABOTS



Benvolguts,
Enguany des del GOB Mallorca encetem un nou projecte a l'àrea d'ornitologia: el projecte cabots. És un projecte que parteix amb la col·laboració del ICO (Institut català d'ornitologia), que ja fa temps que duen a terme a tota Catalunya.
Bàsicament consisteix en contar els nius de cabot, un aucell semblant a l'oronella, del nucli urbà propi (tot o part d'aquest) i prendre nota d'algunes de les característiques dels nius a fi de poder fer un seguiment al llarg del temps. Pensem que pot ser una activitat molt didàctica i entretenguda especialment per alumnes de segon i tercer cicle de primària i tota la secundària. Un projecte d'aquestes característiques, a més de sencill i entenedor és el primer contacte directe amb la ciència, útil i pràctica.
Per saber més sobre aquest projecte podeu consultar l'enllaç següent:

http://www.gobmallorca.com/ornito-que-feim/cabots.html
Us convidem a participar dins la present temporada de cria. per qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb nosaltres a traves del correu: projectecabots@gmail.com

salut i gràcies!

URGENTE

CANVIS CALENDARI PROCÉS ESCOLARITZACIÓ
Consulteu les noves dates en
 

viernes, 16 de mayo de 2014

Ayudas para libros de texto / Ajuts per a llibres de text


Os dejamos la convocatoria municipal de ayudas para libros de texto, así como un resumen que contiene la información más relevante.
Todo aquí: convocatoria, resumen y Solicitud

----------------------------------------------------------------------------------------------

Us deixem la convocatòria municipal d'ajuts per a llibres de text, així com un resum que conté la informació més rellevant.Tot aquí:convocatòria,resum y Sol-licitud


Aula Verano / Aula D'estiu